Archief

zondag 22 mei 2022

‘Myn hert altyt heeft

verlanghen’

In de lange tijd dat samenzang verboden was, is het verlangen van Vught Vocaal om weer samen te zingen alleen maar gegroeid. Het gezamenlijk mengen van kleurrijke harmonieën en prachtige teksten is een feest!

Dat gaan we vieren met harmonische uitdagingen, zoals Nils Lindbergs Shall I compare thee to a summer’s day, Ubi Caritas van Ola Gjeilo, Hope, Faith, Life, Love van Eric Whitacre en het innemende Myn hert altyt heeft verlanghen van Pierre de la Rue. Naast de uitvoering in de Lambertuskerk is er het tuinfeest rondom de kerk, waar we met juweeltjes als El grillo, Die Nachtigall, Adieu sweet Amaryllis en Bonjour mon coeur proosten op het verlangen en het weer samenzijn!

Vught Vocaal zingt Shakespeare

Een bijzonder project ter gelegenheid van dertig jaar Vught Vocaal en het 25-jarig jubileum van dirigente Cora van Rijn. Met bekende en minder bekende teksten van Shakespeare, op muziek gezet door o.a. John Rutter, Charles Wood, Matthew Harris en Ralph Vaughan Williams.

Vught Vocaal treedt op met vrouwenkoor ‘Ongehoord’, Frank de Koning (piano), Henny Gieles (dwarsfluit). De solopartijen  bij ‘Serenade to Music’ (compositie Ralph Vaughan Williams) worden gezongen door: Liset van Hoorn (sopraan), Daphne van Zundert (alt), Michiel van Eeden (tenor) en Rob Ruimers (bas).

Aansluitend aan het concert in de Kapel is er een theatrale wandeling over het bosrijke terrein van Zorgpark Voorburg, met optredens van Auke de Lange, Puck Borg, Thomas Lotgering, Lisa van de Wiel, studenten van de theateropleiding van het Koning Willem I College.

Zondag 29 september, aanvang 12:30 en 15:30 uur.
Kapel en Park Voorburg in Vught

Het Shakespeareproject wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Vught en Zorgpark Voorburg.

Koningsmarkt 2019

Op 27 april staat Vught Vocaal weer met een kraam vol mooie tweedehands spullen op het Marktveld. Kom kijken of er iets voor jou tussen zit, want met je aankoop steun je de zangkunst in Vught!

Poezie in DePetrus

Zondag 14 oktober 2018 zingen we `Poezie in DePetrus`, gedichten op muziek van bekende dichters en componisten (o.a. Shakespeare, Elgar)

Er zijn vier rondes, om 13.30, 14.40, 15.50 en 17.00 uur

Voor meer informatie zie www.elbrimalemusicale.nl