Over ons

Repertoire

We zingen klassieke liederen uit alle periodes van de West-Europese muziek, van bekende en minder bekende componisten en in allerlei talen. Onze projecten worden gecreƫerd rond een componist (Monteverdi, Purcell, Britten), een periode (Renaissance), of een thema (water, Jeroen Bosch, liefdesverdriet). Daarbij zoeken we een passende locatie en soms nodigen we musici, acteurs of andere kunstenaars uit om met ons mee te werken.

Repetities

Wij repeteren op woensdagavond vanaf 20.15 uur in Theater de Speeldoos. Elke repetitie begint met ongeveer 20 minuten opwarming en stemtraining. Het instuderen van nieuwe stukken gebeurt zoveel mogelijk thuis met behulp van audio- en midi-bestanden, zodat we op de repetities snel tot echte samenzang komen.

Sfeer

Naast muzikale kwaliteit zijn groepscohesie, persoonlijke aandacht en gezelligheid belangrijke waarden in ons koor. Daarom is er gelegenheid om na elke repetitie na te praten en te borrelen, is er een slotfeest aan het einde van het zangseizoen en een bijpraatavond na de zomervakantie.

Lid worden?

Wil je ontdekken of zingen bij Vught Vocaal ook iets voor jou is? Kom dan gerust een keer luisteren of meezingen. De eerste vier keren zing je gratis mee, daarna volgt een stemtest om te bepalen of je stem bij het koor past en tot welke stemgroep je behoort. Voor sommige stemgroepen is er momenteel een wachtlijst.

Geschiedenis

Vught Vocaal werd in 1989 opgericht door Maarten Kroese. Bestond het repertoire in die tijd uit een mix van pop, musical en klassiek, in de loop van de jaren heeft Vught Vocaal zich toegelegd op (modern) klassieke muziek die a capella gezongen wordt. Vanaf 1996 wordt het koor geleid door dirigente en stempedagoge Cora van Rijn. Wat in al die jaren gebleven is, is de ambitie om bijzondere muziek van hoge kwaliteit te brengen, onszelf te blijven uitdagen en van ieder concert weer een totaal­ervaring te maken, zowel voor onszelf als voor ons publiek.

1995

2014

2016